Welke attributen gebruik jij om te schrijven?

Hamer & beitel, ganzenveer, vulpen, typemachine en toetsenbord. Weet je waar deze 5 attributen voor staan? Nee? Geen probleem: ik zal je een handje helpen. Kort en krachtig geven ze de evolutie van de tekstschrijver weer. Kijk ik naar het schrijfproces, dan gebruik ik nog veel meer attributen. In dit inspiratieboekje beschrijf ik er 11: stuk voor stuk ‘tools’ om te beklijven met schrijven.

Van typemachine naar tekstverwerker

Op mijn studentenkamer in Tilburg schreef ik mijn eerste teksten in 1995 op een typemachine. Mijn eerste digitale tekst schreef ik met WordPerfect 5.1. In 2020 ben ik blij dat ik een toetsenbord en Word of Google Docs gebruik. Toch blijft de vulpen symbool staan voor mijn dagelijkse activiteit als tekstschrijver: schrijven om te beklijven.

Gratis 11 beklijvende tips

Wil je zeggingskracht geven aan je teksten? Abonneer je op Plakkracht: de digitale tips van Andries tekst, training & advies. En ontvang als welkomstcadeau het inspiratieboekje ‘Het Gereedschap van de Tekstschrijver’.

Andries tekst, training & advies verstuurt nieuwsbrieven via MailPoet. Als je je aanmeldt, ga je ook akkoord met de privacy en algemene voorwaarden van Mailpoet.