Wat is een copywriter?

Een copywriter is een tekstschrijver die wervende, overtuigende en boeiende teksten voor commerciële doelen schrijft. Vroeger schreef een copywriter wervende reclameteksten.  Bijvoorbeeld voor direct mail, folders, slogans, commercials of advertenties. Vaak vormde hij samen met een artdirector een creatief team bij een reclamebureau. Vandaag de dag is het werkterrein van de copywriter fors uitgebreid. Een ding is hetzelfde gebleven. Een copywriter gebruikt nog steeds de 26 letters van het alfabet om zeggingskracht of woordwaarde (2 of 3x) aan teksten te geven.

Ervaren Copywriter nodig in regio Eindhoven?

Ben je op zoek naar een ervaren copywriter in de regio EindhovenTilburgHelmondDen Bosch? Graag bedenk ik creatieve concepten en zet ik de bijbehorende copy op papier. Als copywriter schrijf ik beklijvende teksten. Prettig om te lezen. Gemakkelijk om te onthouden. Ideaal om door te vertellen. En prima vindbaar in Google door de focus op zoekwoorden en SEO.

Wanneer ben je een professionele copywriter?

Een copywriter schrijft teksten voor opdrachtgevers en verdient hier zijn brood mee. Vanzelfsprekend zijn spelling en grammatica belangrijk om mensen te boeien en te overtuigen. Een spel- of stijlfout is bij veel lezers nog steeds een doorn in het oog. Een professionele copywriter heeft veel meer bagage om jou te verleiden, te boeien en tot actie aan te zetten. Een copywriter buigt zich ook over de structuur, de stijl, het doel, de doelgroep en het medium van een tekst. Zo vergt schrijven voor online media een andere insteek dan schrijven voor papieren media. En zo vraagt een oudere doelgroep een andere benadering dan een jonge doelgroep.

Verschil tussen een tekstschrijver en een copywriter?

De begrippen tekstschrijver en copywriter worden naast elkaar gebruikt. In de wereld van communicatie, marketing en reclame zij er enkele verschillen tussen beide beroepen. In het blog ‘Wat is het verschil tussen een tekstschrijver en een copywriter?‘ leg ik deze verschillen uit. En geef ik ook van beide functies 3 voorbeelden uit mijn eigen schrijfpraktijk. Net na mijn studie Nederlands wilde ik graag copywriter zijn, maar miste ik de benodigde bagage hiervoor. Met vallen en opstaan heb ik ervaring opgedaan, trainingen gevolgd en veel tijd gestoken in conceptueel denken. Nu zeg ik volmondig: ik ben een copywriter.

Investeer  in een goede copywriter

Investeren in een ervaren SEO-copywriter die professionele copy en content schrijft, levert je uiteindelijk veel op:

  • Webpagina’s met een hoge ranking in Google
  • Meer bezoekers op je website
  • Boeiende teksten
  • Meer conversie uit je online marketingactiviteiten
  • Sparringpartner voor je online communicatie
  • Aantrekkelijke abonnementen voor bloggen, social media, landingspagina’s en content markerting.

Copywriter en content marketing

Een copywriter is onmisbaar als je inzet op content marketing? Bij deze marketingstrategie creëer en publiceer je waardevolle content op de social-mediaplatformen waarop jouw (potentiële) klanten actief zijn. Denk hierbij niet alleen aan berichten op Facebook, LinkedIn, Twitter of Instagram. Een copywriter schrijft ook teksten voor landingspagina’s, blogs, e-books of whitepapers die je kunt downloaden, scripts voor animaties en video’s en teksten voor digitale nieuwsbrieven. Prospects en klanten gebruiken deze content in hun oriëntatie op een nieuwe aankoop of vervolgaankoop. Om met waardevolle content vindbaar en zichtbaar te zijn, speelt SEO of zoekmachineoptimalisatie dus een doorslaggevende rol.

Verleidelijke teksten schrijven? Ga als copywriter vreemd

Graag vergroot ik de online vindbaarheid, herkenbaarheid en zichtbaarheid. Van mezelf en van klanten. Daarom omarm ik als copywriter de disciplines personal branding, storytelling, creatief denken, content marketing en SEO.

Gratis 11 beklijvende tips

Abonneer je op Plakkracht – de digitale nieuwsbrief van Andries tekst, training & advies. En ontvang het inspiratieboekje ‘Gereedschap van de tekstschrijver’ als welkomstcadeau: 10 gereedschappen met plakkracht en 1 uitsmijter.

Andries tekst, training & advies verstuurt nieuwsbrieven via MailPoet. Als je je aanmeldt, ga je ook akkoord met de privacy en algemene voorwaarden van Mailpoet.

Schakel je regelmatig een copywriter in? Profiteer van onderstaande abonnementen

Abonnement voor blogs schrijven

Met bloggen deel je kennis, bouw je een expertstatus op en geef je de SEO van je website een impuls. Wil je me als ghostblogger inschakelen? Profiteer dan van een van de blogabonnementen.

Abonnement Content marketing

Via content marketing deel je waardevolle content om potentiële klanten aan te trekken. Ontbreekt de tijd, creativiteit of vaardigheid om content te creëren en te delen? Neem een abonnement.

Abonnement voor landingspagina’s

Schrijf content op basis van gerichte zoekwoorden. Zorg dat potentiële klanten doorklikken naar de juiste pagina’s. Profiteer van een van de abonnementen voor het schrijven van landingspagina’s.