Tekstredactie op spelling, grammatica, stijl en structuur

Tekstredactie is vooral schrappen. Ik formuleer korter en krachtiger wat je wilt zeggen in je blog, webtekst, verkoopbrief of folder. Daarbij richt ik me ook op de zeggingskracht van de woorden die je gebruikt. Ik kies synoniemen en alternatieve omschrijvingen voor clichés, jargon, containerbegrippen en inhoudsloze woorden. Als tekstschrijver laat ik een ander licht schijnen op een tekst. Daarbij hanteer ik 3 niveaus. Het CCC-model van Jan Renkema vormt het uitgangspunt bij niveau 2 en 3. Interesse? Bel (06) 53 22 60 82 of klik op onderstaande button om afspraak te maken voor tekstredactie.

10 onmisbare attributen van de tekstschrijver

Niveau 1: Corrigeren

Controle en correctie van jouw teksten op voorkeursspelling en grammatica. Doel is om de inhoud en opbouw van de tekst in tact te laten. De tijdsduur is ongeveer 2 pagina’s (A4) per uur.

Niveau 2: Redigeren

Naast voorkeursspelling en grammatica neem ik ook woordkeus, zinsbouw, lijdende vorm en foutieve samentrekkingen onder de loep. De tijdsduur is plusminus 1 pagina (A4) per uur.

Niveau 3: Herschrijven

Herschrijven richt zich op de stijl, samenhang en opbouw van een tekst. Passen die bij het gebruikte teksttype of de beoogde doelgroep? De gemiddelde tijdsduur is 2 uur per pagina (A4).

Scripts zijn geblokkeerd, bij het invullen van contactgegevens is het privacy statement van toepassing Lees meer