Pecha Kucha en storytelling: beproefde combinatie

Voelt spreken voor publiek als een worsteling? Ben je gespannen en op van de zenuwen als je voor een groep staat? Topsporters, artiesten en acteurs zijn ook gespannen als ze moeten presteren. Die gezonde spanning houdt je scherp. Bedenk dat presenteren leuk en uitdagend is. Je mag iets vertellen over een onderwerp waar jij deskundig in bent.

Pecha Kucha laten maken?

Geef je regelmatig presentaties? Wil je daarbij storytelling toepassen? En is het verwachtingspatroon dat je kort en krachtig je verhaal vertelt? Overtuigend presenteren kun je leren. Geloof in je zelf en trap niet in klassieke valkuilen. Combineer een Pecha Kucha met storytelling en wind je publiek om je vingers. Maak nu kennis met deze krachtige presentatievorm uit Japan.

Presenteer ideeën of producten in 6.40 minuten met 20 dia’s

Pecha Kucha is een concept om korte, creatieve presentaties te houden. Ideaal voor de presentatie van een product of idee. Het concept is bedacht door twee architecten uit Tokio. Als ondersteuning van je verhaal gebruik je een diapresentatie van precies 20 dia’s. Per dia mag je maximaal 20 seconden vertellen. Op een zakjapanner kun je narekenen dat je presentatie dan 6 minuten en 40 seconden duurt. Deze eisen dwingen je als spreker creatief en to-the-point te zijn.

3-luik over Pecha Kucha met presentatietips

Omarm de Pecha Kucha als presentatievorm. En verdiep je tegelijkertijd in de Japanse cultuur. Typisch Japanse gebruiken vormen een metafoor voor presentatietips. Ga je in 3 etappes mee op reis? Elke etappe bevat 6 tips voor een overtuigende presentatie. In totaal geef ik je er 18. Onderstaande blogs linken uiteindelijk naar de website van Revenew, waarin Andries tekst, training & advies participeert.

Gratis 11 tips voor Elevator Pitch met plakkracht

Nieuwsgierig hoe je een Elevator Pitch met plakkracht bedenkt? Abonneer je op Plakkracht – de digitale nieuwsbrief van Andries tekst, training & advies. En ontvang het inspiratieboekje ‘Stijg boven je zelf uit’ als welkomstcadeau.

Andries tekst, training & advies verstuurt nieuwsbrieven via MailPoet. Als je je aanmeldt, ga je ook akkoord met de privacy en algemene voorwaarden van Mailpoet.