Geef een overtuigende bedrijfspresentatie

Zie jij er tegen op om een presentatie houden? Het zweet staat in je handen en met knikkende knieën ga je voor een groep staan. Ondertussen kijken (onbekende) mensen je kritisch of verwachtingsvol aan. Reken nu voorgoed af met dit misverstand over presenteren. Overtuigend presenteren kun je leren.

Overtuigende bedrijfspresentatie nodig?

Overtuigend presenteren is niet een kwestie van moeten. Het is een voorrecht om te vertellen over een onderwerp of thema waar jij deskundig in bent. Bovendien is een gezonde spanning nodig om te kunnen presteren. Wil je dat collega’s, medewerkers, klanten of vakgenoten op het puntje van hun stoel zitten tijdens je bedrijfspresentatie? Graag help ik je met de vorm en inhoud van je verhaal.

Presenteren om te inspireren

Als je een bedrijfspresentatie geeft, heb je een goed verhaal nodig. Met storytelling helpt Andries tekst, training & advies je in woord en beeld een verhaal op papier te zetten. Zo’n verhaal biedt houvast en helpt om overtuigend voor het voetlicht te komen. De volgende stappen helpen je daarbij:

  • Koudwatervrees overwinnen: verminder je plankenkoorts met een goede voorbereiding
  • De eerste klap is een daalder waard: trek de aandacht met een blikvanger
  • Vasthouden en niet meer loslaten: zorg dat je publiek geboeid blijft luisteren
  • Warm pleidooi houden: verleid je publiek met steekhoudende argumenten
  • De cirkel rondmaken: Geef je verhaal een kop en een staart.

Verbeeldingskracht van metaforen

De inhoud van je verhaal of boodschap bepaalt slechts voor een deel je overtuigingskracht. Je lichaamstaal en tone of voice zijn zeker zo belangrijk. Als presentatiecoach help ik je om een verhaal te schrijven en te vertellen. Boeiend van begin tot einde. En uiteraard ondersteun ik je bij het maken van een powerpont of prezi. Bij beide hulpmiddelen ligt de nadruk op beeld. Je publiek is niet geïnteresseerd in dia’s met veel bullitpoints. Ze komen voor jou en je verhaal. Beelden of metaforen roepen associaties op en beklijven beter bij je publiek. Benut deze verbeeldingskracht.

Gratis 11 tips voor Elevator Pitch met plakkracht

Nieuwsgierig hoe je een Elevator Pitch met plakkracht bedenkt? Abonneer je op Plakkracht – de digitale nieuwsbrief van Andries tekst, training & advies. En ontvang het inspiratieboekje ‘Stijg boven je zelf uit’ als welkomstcadeau.

Andries tekst, training & advies verstuurt nieuwsbrieven via MailPoet. Als je je aanmeldt, ga je ook akkoord met de privacy en algemene voorwaarden van Mailpoet.