Stop papegaaien en na-apen. Word geen grijze muis

Veel ondernemers presenteren zich kleurloos aan hun potentiële klanten. Powerpointpresentaties en prezi’s staan bol van de bullitpoints. De aandacht verslapt als ze beginnen te raaskallen over hun onderscheidend vermogen. Ze slaan je om de oren met containerbegrippen als  maatwerk, transparantie, prijs-/kwaliteitsverhouding en one-stop-shopping. Voel je je aangesproken? Ik niet. Als je echt wilt opvallen, zet je storytelling in bij presentaties. Een persoonlijk verhaal valt op, inspireert, geeft inzicht en beklijft.

Durf je te verwonderen

Waarom voel ik me niet aangesproken? Om dat uit te leggen, stel ik je graag voor aan de drie favoriete knuffels van mijn zoontje Julian: Lorre de Papegaai, Jaap Aap en Piep de Muis. Als klein jochie knuffelde hij naar hartenlust met dit drietal. Nog steeds kijkt hij met een blik van bewondering naar de wereld. Als volwassenen zijn we die blik kwijtgeraakt. We verwonderen ons niet meer. We praten elkaar liever naar de mond als een papegaai, we apen elkaar na in ons gedrag en we beginnen steeds meer op een grijze muis te lijken. Een gemiste kans. Zeker bij presentaties.

Wees jezelf bij presentaties

Laat meer van jezelf zien. Je bent toch uniek. Of niet soms? Laat je inspireren door de tekst op een poster van Loesje: ‘Wees jezelf! Er zijn al zoveel anderen’. Als tekstschrijver en presentatiecoach ben ik een pleitbezorger van persoonlijke verhalen die inzicht geven. Dat geldt voor alle drie de presentaties waarmee ik ondernemers ondersteun:

Gratis 11 tips voor Elevator Pitch met plakkracht

Nieuwsgierig hoe je een Elevator Pitch met plakkracht bedenkt? Abonneer je op Plakkracht – de digitale nieuwsbrief van Andries tekst, training & advies. En ontvang het inspiratieboekje ‘Stijg boven je zelf uit’ als welkomstcadeau.

Andries tekst, training & advies verstuurt nieuwsbrieven via MailPoet. Als je je aanmeldt, ga je ook akkoord met de privacy en algemene voorwaarden van Mailpoet.