Tekstnet: beroepsvereniging van tekstschrijvers

Al ruim 20 jaar ben ik met Andries tekst, training & advies aangesloten bij de beroepsvereniging voor tekstschrijvers: Tekstnet. Na mijn studie Nederlands maakte een collega me attent op deze vereniging. Van mijn lidmaatschap heb ik nog geen moment spijt gehad. Als tekstschrijver maak ik bij tekstopdrachten dankbaar gebruik van de algemene voorwaarden, de checklist voor briefings en zo nodig ook van de speciale DBA-modelovereenkomst. Deze laatste overeenkomst is door de Belastingdienst goedgekeurd.

Tekstnet: synoniem voor goede tekstschrijvers

Als opdrachtgever kies je natuurlijk voor een tekstschrijver die aangesloten is bij Tekstnet. Het lidmaatschap van Tekstnet geldt als een kwaliteitskeurmerk voor goede teksten. Als lid heb ik ook de toelatingsprocedure doorlopen. Een deskundige commissie heeft de kwaliteit van mijn ingezonden teksten tegen het licht gehouden en als kwalitatief goed beoordeeld. Tekstschrijvers van Tekstnet onderscheiden zich door de natuurlijke drang om zich te blijven ontwikkelen. Daarvoor biedt de vereniging met intervisie, workshops en het tweejaarlijkse congres Tekstnetwerken volop gelegenheid.

Samenwerken met collega’s

De vereniging Tekstnet bundelt communicatiekracht. Als freelance tekstschrijver heb ik dankzij de kruisbestuiving met collega-tekstschrijvers een impuls gegeven aan mijn creativiteit en schrijfvaardigheid. Leden van Tekstnet zijn positief-kritisch, geven opbouwende feedback, kijken met een frisse blik naar je tekst en halen het beste in je naar boven. Bij grotere opdrachten of als ik het te druk heb, schakel ik graag een collega van Tekstnet in. Nieuwsgierig naar Tekstnet? Kijk maar eens op de website voor meer informatie.