Elevator Pitch: maak van je visitekaartje een gouden ticket

De Elevator Pitch is overgewaaid uit Amerika. Stel dat je in het beloofde marketingland in de lift staat en de directeur van een groot bedrijf stapt binnen. Ben je dan in staat om enthousiast te vertellen wie je bent en wat voor oplossing je in huis hebt? In Nederland zijn de wolkenkrabbers op de vingers van één hand te tellen. De Elevator Pitch heeft hier vooral een functie tijdens netwerkbijeenkomsten. Kies je dan voor de traditionele Amerikaanse manier van pitchen? Of vertel je een persoonlijk verhaal met behulp van een voorwerpje of metafoor. En laat je in 60 seconden een onuitwisbare indruk achter?

Persoonlijke verhalen onthouden en doorvertellen

Veel ondernemers starten een Elevator Pitch met hun naam en bedrijfsnaam. Dat is een gemiste kans. Namen zijn abstract. Je kunt een naam pas onthouden als je er een associatie bij hebt. Een Elevator Pitch is een mini-presentatie. Net als bij zijn grote broer trek je de aandacht met een blikvanger. Daarna is het de kunst om de aandacht vast te houden. Storytelling is een beproefde marketingtool die je hierbij kunt gebruiken. Je brein onthoudt een persoonlijk verhaal veel beter dan een droge opsomming van feiten of verkoopargumenten. Verbeeldingskracht helpt om de kern van je Elevator Pitch te onthouden en door te vertellen.

Workshop Elevator Pitch maken

Wil je bij netwerkbijeenkomsten een onuitwisbare indruk maken? Maar lukt het niet om een Elevator Pitch met plakkracht te bedenken en te presenteren? Schrijf je dan in voor de workshop Elevator Pitch maken van Andries tekst, training & advies. Tijdens deze interactieve workshop leer je in één dag pitchen zoals het hoort en scoort. Daarbij gebruik je de hink-stap-sprong ‘Overtuigend presenteren – Creatief denken – Storytelling’. Twijfel je nog? Lees dan de referenties van ondernemers die enthousiast zijn over deze workshop.

Gratis 11 tips voor Elevator Pitch met plakkracht

Nieuwsgierig hoe je een Elevator Pitch met plakkracht bedenkt? Abonneer je op Plakkracht – de digitale nieuwsbrief van Andries tekst, training & advies. En ontvang het inspiratieboekje ‘Stijg boven je zelf uit’ als welkomstcadeau.

Andries tekst, training & advies verstuurt nieuwsbrieven via MailPoet. Als je je aanmeldt, ga je ook akkoord met de privacy en algemene voorwaarden van Mailpoet.