Tekstschrijver voor bouw en vastgoed nodig?

Als aannemer of eigenaar van een bouwbedrijf denk je in bouw, verbouw of renovatie van woningen of bedrijfspanden. Je weet hoe je de plannen van een projectontwikkelaar of de tekening van een architect vorm en inhoud geeft. Steen voor steen bouw je aan de toekomst.  Alleen lukt het niet om de teksten van je nieuwe website op papier te krijgen. Je website dreigt als een kaartenhuis in elkaar te vallen. Breek alles wat je tot dusverre geschreven of gebouwd hebt af. Zet een punt achter je zoekopdrachten in Googlen. De oplossing voor een vindbare website in heldere taal heb je nu gevonden.

Vindbaarheid als fundament

Potentiële klanten lezen geen teksten op je website. Als jouw website tevoorschijn komt in de zoekresultaten van Google scannen ze eerst de content. De blik valt op afbeeldingen, kopregels, links en de navigatie. Als SEO-tekstschrijver voor bouw en vastgoed focus ik me op vindbaarheid en conversie. De selectie van de juiste zoekwoorden vormt het cement tussen de stenen. Gebruik jij de zoekwoorden die jouw klanten ook gebruiken?

Focus op meer conversie

Behalve vindbaarheid  is ook conversie cruciaal. Zijn de de buttons voor bellen, mailen, abonneren, aanvragen of doorklikken in één oogopslag zichtvaar? Met andere woorden: beschikt webpagina over zo’n unieke conversiebutton? Interesse in samenwerken? Vanuit Veldhoven schrijf ik voor bouwbedrijven en aannemers in de regio Eindhoven Tilburg Den BoschHelmond.

Rol SEO-tekstschrijver: hoofdaannemer of onderaannemer

De kracht van een professionele, vindbare website schuilt in de samenwerking tussen een aantal disciplines: tekstschrijver, webbouwer, ontwerper, fotograaf en SEO-specialist. In dat opzicht is de bouw van een website vergelijkbaar met de bouw van een woning of bedrijfspand. Zonder concept en fundament is elk bouwproject gedoemd om te mislukken. Dat geldt ook voor de bouw van je website. Als SEO-tekstschrijver voor bouw en vastgoed vertolk ik zowel de rol van hoofdaannemer als onderaannemer. In beide rollen werk ik intensief samen met de specialisten van Kwaaijongens uit Zeeland (bij Uden).

Voorbeelden websites ICT & Automatisering

Nieuwsgierig naar de websites die ik als tekstschrijver voor bouw en vastgoed (plus een aantal aanverwante bedrijven) geschreven of gerealiseerd heb? Onderstaand overzicht geeft een impressie van websites voor bouwbedrijven en aannemers:

Gratis 11 beklijvende tips

Abonneer je op Plakkracht – de digitale nieuwsbrief van Andries tekst, training & advies. En ontvang het inspiratieboekje ‘Gereedschap van de tekstschrijver’ als welkomstcadeau: 10 gereedschappen met plakkracht en 1 uitsmijter.

Andries tekst, training & advies verstuurt nieuwsbrieven via MailPoet. Als je je aanmeldt, ga je ook akkoord met de privacy en algemene voorwaarden van Mailpoet.

Laat je regelmatig online teksten schrijven? Profiteer van onderstaande abonnementen

Abonnement voor blogs schrijven

Met bloggen deel je kennis, bouw je een expertstatus op en geef je de SEO van je website een impuls. Wil je me als ghostblogger inschakelen? Profiteer dan van een van de blogabonnementen.

Abonnement Content marketing

Via content marketing deel je waardevolle content om potentiële klanten aan te trekken. Ontbreekt de tijd, creativiteit of vaardigheid om content te creëren en te delen? Neem een abonnement.

Abonnement voor landingspagina’s

Schrijf content op basis van gerichte zoekwoorden. Zorg dat potentiële klanten doorklikken naar de juiste pagina’s. Profiteer van een van de abonnementen voor het schrijven van landingspagina’s.