Met SEO-teksten scoor je hoger in Google

SEO-teksten nodig? Bedenk dat schrijven voor het web  anders is dan schrijven voor papieren media. Als SEO-tekstschrijver schrijf ik voor 2 doelgroepen: de bezoeker van je website en zoekmachines zoals Google. 100 procent focus op de richtlijnen van Google levert onleesbare webteksten op. En te veel aandacht voor bezoekers werkt averechts. Speel geen verstoppertje op internet. Als je site niet gevonden wordt, besta je ook niet. Daarom kiest Andries | tekst, training & advies bewust voor de balans tussen beide doelgroepen.

SEO-teksten: balans tussen vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid

De bezoekers van je site willen snel vinden wat ze zoeken. Ze lezen niet, maar ze scannen. Als SEO-tekstschrijver start ik met een analyse van de juiste zoekwoorden. Deze zoekwoorden zijn richtinggevend voor de navigatie van je site. En voor de opbouw van de SEO-teksten. Uiteraard richt ik mijn aandacht op conversie: bellen, mailen, abonneren, aanvragen of doorklikken. Deze zogenoemde ‘banaan’ op je webpagina is cruciaal voor meer respons. Als SEO-tekstschrijver bedien ik vanuit Veldhoven de regio Eindhoven Tilburg – Den Bosch – Weert. Interesse? Bel (06) 53 22 60 82 of klik op onderstaande button om een afspraak te maken.

Schrijven SEO-teksten in vogelvlucht:

  • Focus op zoekwoorden (ook in links, afbeeldingen, downloads en filmpjes)
  • Balans tussen bezoeker en zoekmachine
  • Ontvangergerichte teksten (oplossingen, antwoorden en voordelen)
  • Aandacht voor metatags (titel en omschrijving)
  • Oog voor linkbuilding: zowel interne als externe links

Voorbeelden gerealiseerde websites:

Training ‘Schrijven voor het web’

Zelf de kneepje van het vak leren? Volg dan de interactieve training Schrijven voor het web. Interesse? Vraag telefonisch (06 53 22 60 82) of via het contactformulier extra informatie aan.

Wat zeggen tevreden klanten?

‘Vanuit mijn rol als webdesigner ben ik na onze eerste ontmoeting gecharmeerd geraakt van de aanpak van André. Hij denkt mee, niet alleen in tekst, maar ook in beeld. 1 + 1 = 3. Zo voelt de samenwerking met hem. Zijn kennis van het schrijven van webteksten is onbetwist. Ik ben daarom graag ambassadeur van Andries tekst, training & advies.’

‘André heeft ons naar alle tevredenheid geholpen met de teksten op onze websites, testimonials en andere tekstuele uitingen. Hij leeft zich goed in in onze materie en weet de goede snaar te raken bij ons publiek.’

‘André heeft mij enorm geholpen met het schrijven van de teksten voor mijn website. Hij heeft goed geluisterd naar de boodschap die ik over wilde brengen en dit vertaald in aansprekende teksten die de lading dekken . Het was voor mij een enorme eye-opener om daarbij uit te gaan van het perspectief van mijn doelgroep. Daarbij heeft hij veel kennis van zaken waar het gaat om effecten van taalgebruik en lay-out van tekst op een scherm. Ik begrijp inmiddels dat dit een vak apart is, hij verstaat dat vak. Hij heeft een prettige, vlotte en humoristisch manier van feedback geven en ik kijk met plezier terug op dit proces. En ik ben heel blij met het resultaat: www.inbalans.net’

‘André heeft een zeer concrete aanpak, levert maatwerk en daarnaast is hij een zeer prettig persoon om mee samen te werken.’

‘André Driessen heeft mij uitstekend ondersteund in het opzetten van mijn website. André weet met beeld en taal precies tot uiting te brengen waar ik met mijn bedrijf voor sta. Ik ben trots op mijn website. Ook mijn klanten reageren enthousiast. André, bedankt.’

‘André klimt graag in de pen voor beklijvende teksten en helpt je graag vooruit met heldere ideeën. En daarom ben ik ook zo blij met hem omdat hij meedenkt bij het hele proces van het tot stand komen van teksten. En niet alleen voor mijn eigen website maar ook voor het begrijpelijk schrijven (met inachtneming van de SEO-woorden) van de diverse communicatie-uitingen van mijn klanten. Zo worden teksten gebruiksvriendelijk om te lezen en worden ze op het internet gevonden.’

‘André heeft voor de uitingen van de nieuwe organisatie Continu meerdere teksten geschreven. Deze samenwerking is optimaal verlopen omdat André direct aanvoelde wat wij exact van hem verlangde. Met dankzij zijn zorgvuldige ‘no-nonse’ aanpak, zijn wij in goed onderling overleg snel gekomen tot het gewenste resultaat. Dit alles binnen de gestelde deadlines.’

‘I was happy to work with Andre. He analizes well and wrote a text for a customer that nailed it. Accurate and to the point.’

‘Prettige samenwerking met André en een goed, scherp resultaat! Goede teksten gaan niet ‘enkel’ over spelling en grammatica en André heeft ons dat duidelijk laten merken. Dank je wel!’