Quickscan website: basis om hoger te scoren in Google

Is je huidige website aan een opknapbeurt toe? Of worden de pagina’s van je site niet gevonden door Google? Een ervaren tekstschrijver of webschrijver is onmisbaar als je hoge ogen wilt gooien in de organische zoekresultaten van Google. Vindbaarheid (of findability) is afhankelijk van 3 factoren: de techniek van je website, SEO-vriendelijke content en de waardering die Google aan je webpagina geeft. Andries tekst, training en advies is gespecialiseerd in zoekmachineoptimalisatie (SEO). Op basis van deze expertise heb ik een handige Quickscan ontwikkeld. Pluk  als ondernemer hiervan de vruchten.

Quickscan aanvragen?

Wil je hoger scoren in Google? Meer bezoekers op je site? En dus ook een grotere kans op omzet? Zorg voor een stevig fundament van je website en start met een Quickscan. Voor slechts 99 euro krijg je meer inzicht in de kwaliteit van de content op je website.

Onderdelen Quickscan website

Wat mag je van zo’n Quickscan verwachten? Volgens de richtlijnen van Google neem ik de homepage en 2 onderliggende pagina’s onder de loep. Vanzelfsprekend ligt de focus daarbij op de content: het deel van SEO waarop ik als webschrijver invloed kan uitoefenen. Zorgvuldig kijk ik naar: teksten, afbeeldingen, navigatie, metatags, (interne) links en downloads. De belangrijkste zoekwoorden zijn richtinggevend voor de uitslag van de quickscan. Voor het technische deel van de website neem ik contact op met SEO-specialisten uit mijn netwerk.

Linkbuilding + zoekwoordenanalyse

Voor een hogere ranking in Google is meer nodig dan SEO alleen. Ook interne en externe links spelen een belangrijke rol. Google wil relevante zoekresultaten bieden op basis van relevante zoekresultaten. De webpagina’s van jouw site scoren hoger in de zoekresultaten van Google als:

  • belangrijke zoekwoorden voorkomen op een pagina (voor en achter de schermen)
  • interne en externe links bevestigen dat jouw pagina over die zoekwoorden gaan.

Desgewenst breidt Andries tekst, training & advies de Quiskscan uit met een zoekwoordenanalyse en/of tips voor linkbuillding. Bij deze extra stap werk ik samen met de SEO-specialisten en internetmarketeers van Kwaaijongens.

Gratis 11 krachtige blogtips

Zonder deze beproefde tips blijf je aanmodderen met je blog. Dat is toch zonde. Abonneer je op Plakkracht – de digitale nieuwsbrief van Andries tekst, training & advies. En ontvang het inspiratieboekje ‘Bloggen als krachtenspel’ als welkomstcadeau.

Andries tekst, training & advies verstuurt nieuwsbrieven via MailPoet. Als je je aanmeldt, ga je ook akkoord met de privacy en algemene voorwaarden van Mailpoet.

voordeel quickscan website - 1

Voordeel 1

Scoor hoger in Google

voordeel quickscan website - 2

Voordeel 2

Meer bezoekers op je website

voordeel quickscan website - 3

Voordeel 3

Grotere kans op conversie