SEO-teksten schrijven? Schakel een SEO-tekstschrijver in

Wil je hoger scoren in de organische zoekresultaten van Google? Ben je ontevreden over het aantal bezoekers op je website? Of haal je te weinig conversie uit je online communicatie?  In Nederland gebruikt plusminus 95% van de internetgebruikers Google als zoekmachine. Zorg dus dat je webpagina’s geoptimaliseerd zijn volgens de richtlijnen van Google. Natuurlijk kun je zelf met allerlei SEO-tips aan de slag. Veel verstandiger is het om een ervaren SEO-tekstschrijver in de arm te nemen

Afspraak maken voor SEO-teksten schrijven?

Zoek je een tekstschrijver die gespecialiseerd is in SEO-teksten schrijven? Andries tekst, training & advies heeft de afgelopen jaren voor honderden bedrijven de tekst van hun website geschreven. Voor webteksten werk ik samen met Kwaaijongens, een internetbureau dat rebelse oplossingen biedt voor WordPress-websites, internetstrategie, content marketing en hosting. Vanuit Veldhoven schrijf ik voor bedrijven in de regio Eindhoven – Tilburg – Den Bosch – Weert.

Houd Google niet voor de gek. Daar krijg je spijt van

SEO-teksten schrijven is geen hogere wiskunde. Probeer Google echter niet om de tuin te leiden. De zoekmachine houdt straft misbruik genadeloos af. De laatste jaren is het algoritme dat Google in zijn zoekmachine gebruikt steeds intelligenter geworden. Het is dus niet meer noodzakelijk om je webpagina’s – voor en achter de schermen – vol te proppen met zoekwoorden. Wees ook voorzichtig met dezelfde teksten op meerdere webpagina’s (duplicate conten). Ontdekt Google deze vorm van list en bedrog, dan ben je de pineut. Je krijgt een zogenoemde penalty en je website verdwijnt voor onbepaalde tijd uit de zoekresultaten.

Schrijf in begrijpelijke taal voor bezoekers

Zoekwoorden vormen nog steeds de basis van een geoptimaliseerde tekst. Zoekwoorden werken ook als een keurslijf. Neem hier afstand van. Houd bij SEO-teksten schrijven vooral je potentiële klanten voor ogen. Waar zijn ze naar op zoek? Met welke vragen lopen ze rond. En wat zijn hun pijnpunten? Als je deze vragen in begrijpelijke taal op je website beantwoordt, ben je spekkoper. Potentiële klanten zoeken herkenning en erkenning. Als je daar slim op inspeelt met een onderscheidende oplossing houdt je hun aandacht vast. De kans op een afspraak neemt toe

Gratis 11 krachtige blogtips

Zonder deze beproefde tips blijf je aanmodderen met je blog. Dat is toch zonde. Abonneer je op Plakkracht – de digitale nieuwsbrief van Andries tekst, training & advies. En ontvang het inspiratieboekje ‘Bloggen als krachtenspel’ als welkomstcadeau.

Andries tekst, training & advies verstuurt nieuwsbrieven via MailPoet. Als je je aanmeldt, ga je ook akkoord met de privacy en algemene voorwaarden van Mailpoet.

SEO-teksten schrijven Eindhoven - vergroot zichtbaarheid

Brugfunctie 1

SEO maakt vindbaar

SEO-teksten schrijven Eindhoven - vergroot herkenbaarheid

Brugfunctie 2

SEO maakt zichtbaar

SEO-teksten schrijven Eindhoven - vergroot vindbaarheid

Brugfunctie 3

SEO zorgt voor conversie

SEO-teksten schrijven in een notendop

  • Richt je SEO-pijlen op je doelgroep
  • bepaal het doel van je webpagina’s, de zogenoemde banaan op je website (informatie aanvragen, e-book downloaden, aanmelden voor nieuwsbrief of oplossing voor een pijnpunt)
  • Bepaal de juiste zoekwoorden (liefst in combinatie met een plaatsnaam)
  • Verwerk de zoekwoorden in je meta-omschrijving (omschrijving telt niet mee voor vindbaarheid, maar is wel te zien bij de zoekresultaten)
  • Gebruik een zoekmachinevriendelijke URL
  • Zet de titel in een H1 en de tussenkopjes in een H2 en verwerk hierin de zoekwooorden
  • Verwerk je belangrijkste zoekwoord in de alttag van een afbeelding