Webteksten schrijven? Start met een goed gesprek

Webteksten schrijven is cruciaal. Zeker als je hoger wilt scoren in de ranking van Google. Met goede webteksten haal je meer conversie en rendement uit je website. Als SEO-tekstschrijver help ik je graag. Daarbij acteer ik niet op eigen houtje. Webteksten schrijven, lukt niet zonder jouw hulp. Als ondernemer weet je precies waar je bedrijf voor staat. Je kent je klanten als je broekzak. En je bent op de hoogte van je oplossingen en producten. Webteksten schrijven start dus met een werkbespreking, brainstormsessie of briefing.

Schakel voor webteksten schrijven een tekstschrijver in

Webteksten schrijven, is niet eenvoudig. Je hoeft er niet als een berg tegenop te zien. Schrijven van webpagina’s, blogs of landingspagina’s is geen ‘rocket science’. Als je de tips & tricks kent, kom je zelf een heel eind. Ontbreekt de tijd, prioriteit, creativiteit of taalvaardigheid? Concentreer je dan vooral op het ondernemerschap. En neem voor webteksten schrijven een ervaren SEO-tekstschrijver in de arm. Vanuit Veldhoven schrijf ik voor ondernemers en bedrijven in de regio EindhovenTilburgDen Bosch.

Webpagina’s, landingspagina’s en blogs

Vergroot de vindbaarheid van je website met goede SEO-teksten. Focus je daarbij niet alleen op webpagina’s die je via het navigatiemenu aanklikt.  Webteksten schrijven richt zich ook op landingspagina’s en blogs. Met de juiste blogartikelen en landingspagina’s sla je online meerdere vliegen in één klap. Je werkt aan je online zichtbaarheid, je bent beter vindbaar in zoekmachines als Google en je bouwt stap voor stap aan een expertstatus.

7 tips voor webteksten schrijven

Het belang van afbeeldingen, animaties en video’s neemt toe op website. Tekst blijft een doorslaggevende factor. Ga je zelf met webteksten schrijven aan de slag? Gebruik dan onderstaande 7 tips voor een betere vindbaarheid en een hogere conversie:

  1. Houd je doelgroep voor ogen: schrijf vanuit de pijnpunten, worstelingen of behoeftes van je (potentiële) klant
  2. Verwerk zoekwoorden op de juiste manier: in begin van eerste alinea, in kopregels (h1), in tussenkoppen (h2 en h3), in afbeeldingen (alttag) en in links
  3. Schrijf actief, ritmisch en begrijpelijk: wissel korte en langere zinnen af en voorkom het gebruik van de lijdende vorm, complexe woorden en jargon
  4. Kom snel to-the-point: begin de webpagina met de belangrijkste informatie (o.a. oplossingen, antwoorden, tips)
  5. Gebruik opsommingen: lijstjes van 3 – 5 – 7 bullitpoints scannen beter dan een alinea met tekst
  6. Schrijf in spreektaal (dialoog): een tekst op je website is een online conversatie met je (potentiële) klant
  7. Conversie als blikvanger: springt de button waarop je MOET klikken (voor informatie, download of afspraak) direct in het oog

Abonnementen voor webteksten schrijven

Wil je wekelijks of maandelijks gebruikmaken van mijn expertise als SEO-tekstschrijver? Andries tekst, training & advies heeft voor webteksten schrijven een aantal aantrekkelijke abonnementen in het leven geroepen. Voor al deze abonnementen geldt: hoe meer je me inschakelt, hoe minder je per webpagina, blog of landingspagina betaalt. Je hebt de keuze uit de volgende abonnementen:

Gratis 11 krachtige blogtips

Zonder deze beproefde tips blijf je aanmodderen met je blog. Dat is toch zonde. Abonneer je op Plakkracht – de digitale nieuwsbrief van Andries tekst, training & advies. En ontvang het inspiratieboekje ‘Bloggen als krachtenspel’ als welkomstcadeau.

Andries tekst, training & advies verstuurt nieuwsbrieven via MailPoet. Als je je aanmeldt, ga je ook akkoord met de privacy en algemene voorwaarden van Mailpoet.

webteksten schrijven Eindhoven

Hoe schrijf je goede webteksten?

Lees nu mijn blogartikel met 5 beproefde tips om hoger te scoren in Google. En ontdek dat webschrijven meer is dan schrijven voor zoekmachines alleen.