Advertenties die in het oog springen én verleiden

Krijg je regelmatig het verzoek om te adverteren in kranten, vakbladen of magazines? Succesvolle advertenties vertonen een aantal overeenkomsten. Het succes van een advertentie staat of valt met opvallen. Afbeelding en kopregel vertolken gezamenlijk de rol van blikvanger. Uiteraard geeft een advertentie tekst en uitleg over een product, dienst of bedrijf. Liefst zo kort, krachtig en aantrekkelijk mogelijk. En vanzelfsprekend zet een advertentie aan tot actie. Andries tekst, training & advies schrijft graag de tekst van een nieuwe advertentie.

Denk na over doel, doelgroep en medium

Denk niet te licht over het laten ontwerpen en schrijven van een advertentie. Zorg dat je eerst helder hebt voor wie de advertentie bedoeld is. Plaats de advertentie ook in het juiste medium. Een advertentie over babyvoeding in een computermagazine is bijvoorbeeld een miskleun. Het allerbelangrijkste van een advertentie is wat je ermee wilt bereiken. Op basis van doelgroep, doelstelling en medium bedenkt Andries tekst, training & advies een concept.

Interesse in een advertentie?

Voor de uitwerking van advertenties werk ik als tekstschrijver samen met ontwerpers in de regio Eindhoven – Helmond – Tilburg – Den Bosch. Samen met creatieve collega’s teken ik zo voor krachtige visuals, pakkende headings en begrijpelijke teksten.

Originele invalshoeken, aansprekende teksten

In het samenspel van tekst en beeld neemt Andries tekst, training & advies graag de regie in handen. Graag bedenk ik een originele invalshoek en schrijf ik een aansprekende tekst. Altijd houd ik daarbij het doel van de advertentie voor ogen: opvallen, informeren en de lezer verleiden. Conversie is op meerdere manieren mogelijk: bellen, mailen, een webpagina bezoeken, een offerte aanvragen, aanmelden voor een e-mailnieuwsbrief of een antwoordcoupon terugsturen.

Voorbeelden advertenties

Gratis 11 beklijvende tips

Abonneer je op Plakkracht – de digitale nieuwsbrief van Andries tekst, training & advies. En ontvang het inspiratieboekje ‘Gereedschap van de tekstschrijver’ als welkomstcadeau: 10 gereedschappen met plakkracht en 1 uitsmijter.

Andries tekst, training & advies verstuurt nieuwsbrieven via MailPoet. Als je je aanmeldt, ga je ook akkoord met de privacy en algemene voorwaarden van Mailpoet.