Brochure: hét papieren visitekaartje van je bedrijf

Ken je die beroemde reclame van het shampoomerk Head & shoulders: ‘Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk’.  Veel potentiële klanten krijgen via een brochure een eerste indruk van je bedrijf. Alle ruis in zo’n papieren visitekaartje pur sang is vergelijkbaar met de roos die achterblijft op je schouders. Het leidt af en geeft een verkeerde indruk. Zorg dus dat je de verwachtingen klanten overtreft en waarmaakt.

Schrijven brochure uitbesteden?

Plannen om een brochure te laten maken? Andries tekst, training & advies klimt graag in de pen voor bedrijfsbrochures en productbrochures. Vanuit Veldhoven schrijf ik als tekstschrijver voor ondernemers in de regio Eindhoven – Helmond – Tilburg – Den Bosch. Je kunt me al in de beginfase inschakelen. Voor coördinatie, planning, vormgeving, fotografie en drukwerk werk ik graag samen met creatieve professionals in mijn netwerk.

Vertel een eerlijk verhaal

Natuurlijk hebben websites, blogs en social media de rol van brochures gedeeltelijk overgenomen. In veel branches is de brochure niet weg te denken. Vooral als de verbeeldingskracht van producten een doorslaggevende rol vertolkt. Zorg in samenspraak met de ontwerper voor een onuitwisbare indruk. In beeld, in opmaak, in afwerking en natuurlijk ook in tekst. Voorkom opscheppen of borstklopperij. Vertel een eerlijk verhaal. Klanten prikken er doorheen als je je bedrijf beter voordoet dan in werkelijkheid.

Voorbeelden brochures

Gratis 11 beklijvende tips

Abonneer je op Plakkracht – de digitale nieuwsbrief van Andries tekst, training & advies. En ontvang het inspiratieboekje ‘Gereedschap van de tekstschrijver’ als welkomstcadeau: 10 gereedschappen met plakkracht en 1 uitsmijter.

Andries tekst, training & advies verstuurt nieuwsbrieven via MailPoet. Als je je aanmeldt, ga je ook akkoord met de privacy en algemene voorwaarden van Mailpoet.