Folders en flyers met plakkracht

Ga je een folder of flyer (laten) schrijven? Bedenk dat veel folders en flyers ongelezen in de prullenbak of papierversnipperaar belanden. Dat is zonde van het geld dat je in ontwerp, tekst, fotografie en drukwerk steekt. Natuurlijk moet een folder of flyer kort informeren over een je product, dienst, actie of evenement. Dat is niet de hoofdfunctie.  Het belangrijkste doel is om potentiële klanten aan te zetten tot actie. Verleid ze om een website te bezoeken. Laat ze een telefoonnummer bellen om een afspraak te maken of meer informatie aan te vragen. Of trek ze over de streep om hun e-mailadres online achter te laten. E-mailadressen zijn vandaag de dag goud waard.

Folder of flyer schrijven?

Een folder of flyer gaat recht op z’n doel af. Vanuit dit perspectief klimt Andries tekst, training & advies vanuit Veldhoven graag in de pen om voor jou een folder of flyer te schrijven. Uiteraard pas ik het motto ‘schrijven is schrappen’ ook toe op jouw tekst. Waarom zou ik een boodschap in 10 regels verkondigen als het ook in 5 regels kan? Je kunt Andries ook inschakelen voor het creatieve concept. Voor de uitwerking werk ik samen met ontwerpers en drukkers in de regio Eindhoven – Helmond – Tilburg – Den Bosch.

Aandacht trekken en vasthouden

Een succesvolle folder of flyer trekt in één oogopslag je aandacht. En maakt je bovendien nieuwsgierig naar het vervolg. De cover of voorkant vertolkt de rol van blikvanger. Het samenspel tussen beeld en slogan bepaalt de attentiewaarde. Trekt de cover voldoende aandacht? Speelt de slogan in op de behoefte van je potentiële klant? Krijg je antwoord op prangende vragen? Zo ja, dan is de kans groot dat iemand verder leest.  Folders en flyers zijn geschikt om een eenvoudige boodschap te communiceren. De beperkte omvang van beide communicatiemiddelen dwingt je om kort van stof te zijn.  Weid dus niet uit. Zet de voordelen van je product of dienst kort en krachtig op papier.

Voorbeelden folders en flyers

Gratis 11 beklijvende tips

Abonneer je op Plakkracht – de digitale nieuwsbrief van Andries tekst, training & advies. En ontvang het inspiratieboekje ‘Gereedschap van de tekstschrijver’ als welkomstcadeau: 10 gereedschappen met plakkracht en 1 uitsmijter.

Andries tekst, training & advies verstuurt nieuwsbrieven via MailPoet. Als je je aanmeldt, ga je ook akkoord met de privacy en algemene voorwaarden van Mailpoet.