Ervaren spreker over storytelling nodig?

Storytelling wint steeds meer aan populariteit. Raar eigenlijk, want mensen zijn gewend om elkaar verhalen te vertellen. Voordat het schrift ontstond, was het de normaalste zaak van de wereld. Waarin onderscheid storytelling zich van verhalen vertellen? Het vakgebied storytelling focust zich op de manier waarop je een verhaal vertelt. Mensen zitten op het puntje van hun stoel als je een verhaal boeiend vertelt. Wil je als ondernemers kennis maken met de kracht van storytelling?  Ik ben een ervaren spreker over storytelling. Graag klim ik tijdens een evenement op het podium voor een boeiende presentatie over hoe je verhalen vertelt.

Afspraak maken voor (gast)spreker over storytelling?

Ben je in de regio Eindhoven – Tilburg – Den Bosch op zoek naar een (gast)spreker over storytelling? Boek dan André Driessen voor een boeiende  presentatie over storytelling. Bel (06) 53 22 60 82 of vul onderstaand contactformulier in om een afspraak te maken. Voor een standaard (gast)presentatie over storytelling gelden standaard tarieven. Het is ook mogelijk om de presentatie af te stemmem op je persoonlijke wensen. Voor zo’n presentatie geldt een hoger tarief.  Tijdsduur is plusminus 60 – 90 minuten.

De bagage van de storyteller

Mensen zitten op het puntje van hun stoel als je een verhaal boeiend vertelt. Wil je als ondernemer leren om een persoonlijk verhaal te vertellen? Ervaar dan hoe je de kracht van storytelling inzet. Ontdek dat een goed verhaal boeit, inzicht geeft en mensen verbindt. Als spreker over storytelling neem ik je graag mee in de magische wereld van verhalen vertellen. Vanzelfsprekend put ik daarbij volop uit aansprekende anekdotes uit mijn persoonlijke en zakelijke leven. Nieuwsgierig hoe ik als spreker over storytelling voor het voetlicht treed? Bekijk dan de video ‘De bagage van de tekstschrijver‘.  Wil je de kneepjes van het vak echt leren? Geef je dan op voor de interactieve workshop Storytelling.

Presentatie storytelling ‘Vertel je eigen verhaal …’

Wanneer boeit, verbindt en beklijft een persoonlijk verhaal? Bedenk dat een verhaal niet per definitie goed hoeft af te lopen. De wereldliteratuur levert hiervoor talloze voorbeelden. In veel verhalen komt de hoofdpersoon met vallen en opstaan tot de juiste inzichten. Het moment waarop de held opstaat en tot nieuwe inzichten komt, is kenmerkend voor storytelling. Vanzelfsprekend komt deze cruciale wending in een verhaal aan bod als je André Driessen inhuurt als spreker over storytelling. In vogelvlucht ziet zijn (gast)presentatie ‘Vertel je eigen verhaal …’ er als volgt uit:

 • Wat is storytelling?
 • Ingrediënten storytelling
 • Historie storytelling
 • Kracht van storytelling
 • Tips voor storytelling (bagage van de storyteller)
 • Reis van de held
 • Uitleg en voorbeelden van archetypes
 • Belang van storylistening voor storytelling
 • Persoonlijke presentatie-opdracht (aan de hand van een voorwerp dat je dierbaar is)

Blogs over storytelling

 • Het verhaal van de dwaas en de pissige buurvrouw [Lees blog]
 • Storytelling gaat om mensen van vlees en bloed [Lees blog]
 • Geef met archetypes karakter aan je storytelling [Lees blog]
 • Storytelling en presenteren: een droomkoppel [Lees blog]
 • Vertel verhalen en voorkom dat je boodschap vervliegt [Lees blog]
 • Storytelling: geef jezelf bloot met een persoonlijk verhaal [Lees blog]
 • Storytelling is geen jeukwoord, maar een beproefde marketingtool [Lees blog]
 • Storytelling: durf jij net als Kuifje eigenwijs en nieuwsgierig te zijn? [Lees blog]
 • Storytelling: persoonlijke verhalen zitten onderhuids [Lees blog]
 • Kracht van Storytelling: schrijf en beklijf met buddies van Pritt [Lees blog]
 • Geef met storytelling kleur aan je verhalen [Lees blog]

Gratis: 5 redenen om Storytelling te gebruiken

Wil je de plakkracht van persoonlijke verhalen inzetten in je zakelijke communicatie? Abonneer je op Plakkracht: de digitale tips van Andries tekst, training & advies. En ontvang als welkomstcadeau het e-book ‘Niet zeiken, vertel verhalen’. Een persoonlijk ‘zeikverhaaltje illustreert elke reden.

Andries tekst, training & advies verstuurt nieuwsbrieven via MailPoet. Als je je aanmeldt, ga je ook akkoord met de privacy en algemene voorwaarden van Mailpoet.

Tevreden opdrachtgevers

‘André komt jaarlijks bij Fontys Bedrijfsmanagement voor het MKB om onze studenten bij te praten over storytelling in hun marketingproject. Zijn gastcolleges worden door onze studenten altijd zeer positief ontvangen!’

‘André Driessen heeft Incassoplein als bedrijf en mij persoonlijk naar een hoger plan getild. Creativiteit en deskundigheid gaat hand in hand bij André. Hij heeft aan een half woord genoeg en van zijn werk spat de creativiteit af. Het is een feest om met André te werken, een betere professional in zijn vak ben ik nog niet tegengekomen.’

‘André denkt in metaforen, een betere schakel kun je niet hebben om beeld en tekst elkaar te laten versterken. Want taal – en dan geschreven – is toch de eerste en enige wijze van communiceren. Chapeau voor André in zijn wijze van storytelling, creatief en kundig, speels met taal voor deze in mijn ogen lastige opdracht’

‘Een digitale schouderklop heeft André zeker verdiend. Een tovenaar met woorden. Betrokken en bezielend mens. Gedreven om een mooi resultaat neer te zetten. En dus ere wie ere toekomt. Oftewel in goed Nederlands : highly recommended!’