Verkoopbrieven schrijven aan wensklanten: krachtige acquisitietool

Verliest de papieren verkoopbrief van zijn digitale broertje? ‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’, zei Johan Cruyff als tegeltjeswijsheid. Een dalende populariteit is geen doodsteek voor de verkoopbrief. Stop met online hagel schieten op onbekende prospects. Selecteer wensklanten en stuur een persoonlijke boodschap. Laat mij verkoopbrieven schrijven en ik beloof je succes.

Verkoopbrieven schrijven zoals het hoort en scoort?

Wil je verkoopbrieven schrijven? Trek de aandacht van wensklanten met een opvallende verkoopbrief of direct mail. Zo’n mailing is een prima opwarmertje, voordat je telefonisch contact opneemt. Graag bedenk ik een originele invalshoek voor je verkoopbrief of direct mail. Daarvoor gebruik ik de G.E.I.S.E.R.-strategie, 6 stappen om via de brievenbus te scoren zoals het hoort. Interesse? Graag bedenk en schrijf ik mailings voor ondernemers in de regio Eindhoven – Helmond – Tilburg – Den Bosch.

Warm en persoonlijk verkoopbrieven schrijven

Zet een persoonlijke verkoopbrief of direct mail in als je klanten werft. Stop met al die losse, online flodders. Verdiep je in wensklanten en schiet met scherp. Gebruik de G.E.I.S.E.R.-strategie, 6 stappen om koude acquisitie op papier ‘warm’ te maken. De beginletters van deze 6 stappen vormen samen het woord G.E.I.S.E.R, genoemd naar de heetwaterbronnen op het ijskoude IJsland.

  • Introductie G.E.I.S.E.R.-strategie. > Lees meer
  • Stap 1: Geven in plaats van nemen (G): verras potentiële klanten in een mailing en geef een cadeautje (gimmick, tips of e-book). > Lees meer.
  • Stap 2: Eerlijkheid duurt het langst (E): vertel een eerlijk verhaal, prospects prikken er doorheen als je liegt of sterk overdrijft. > Lees meer.
  • Stap 3: Inlevingsvermogen als start (I): verdiep je in de behoefte van potentiële klanten en speel daar met een goed aanbod op in. > Lees meer.
  • Stap 4: Simpel schrijven is schrappen (S): zet je verhaal kort en krachtig op papier (less is more). > Lees meer.
  • Stap 5 Eigenheid geeft identiteit (E): laat je persoonlijke stem doorklinken in je verkoopbrief, zo communiceer je onderscheidend. > Lees meer
  • Stap 6: Responderen is reacties vragen (R): wacht niet af, maar neem zelf het initiatief om te bellen of te mailen. > Lees meer.

Wil je zelf met deze strategie aan de slag? Vraag dan informatie aan over de workshop ‘Verkoopbrieven schrijven zoals het hoort en scoort’.

Gratis 11 beklijvende tips

Abonneer je op Plakkracht – de digitale nieuwsbrief van Andries tekst, training & advies. En ontvang het inspiratieboekje ‘Gereedschap van de tekstschrijver’ als welkomstcadeau: 10 gereedschappen met plakkracht en 1 uitsmijter.

Andries tekst, training & advies verstuurt nieuwsbrieven via MailPoet. Als je je aanmeldt, ga je ook akkoord met de privacy en algemene voorwaarden van Mailpoet.

Voorbeelden verkoopbrieven of direct mail

Verkoopbrieven schrijven - waar kijk jij naar

Verkoopbrieven schrijven:

waar kijk jij naar?

Teksten scannen levert interessante inzichten op. Wat zie je? Wanneer lees je verder? En wanneer haak je af?