Ideeën bedenken? Spring maar achterop

Ideeën bedenken

Stockholm is een paradijs als je van slenteren, eilandhoppen en fietsen houdt. De Zweedse hoofdstad omarmt avontuurlijk ingestelde toeristen met open armen. De stad ligt op veertien eilanden, die met bruggen verbonden zijn. Op de foto bedwing ik op een blauwwitte leenfiets een heuveltje op het rotsachtige eiland Skeppsholmen.  In de herfstweek dat ik in Stockholm vertoef, ervaar ik de Zweedse hoofdstad als een inspiratiebron om ideeën te bedenken. Het voelt alsof de ruimte en de mentaliteit een positief effect hebben op mijn creativiteit.

Verhalenvertellers

Zweden behoort tot de meest creatieve landen ter wereld. Maar liefst zeven Zweedse schrijvers ontvingen de Nobelprijs voor literatuur. Beroemde verhalenvertellers als Astrid Lindgren (Pippi Langkous) en Stieg Larsson (Millenniumtrilogie) doopten hier hun pen in de inkt. Naar de verfilming van de eerste 3 boeken van Larsson kan ik blijven kijken. Het kan bijna niet anders of deze auteurs hebben ideeën bedenken met de paplepel ingegeven gekregen.

Doe maar eens gek

Zweden stimuleert zijn inwoners om hun eigen weg te volgen. Dat gevoel van vrijuit denken overheerst in de gesprekken die je met Zweden voert. Jaloersmakend. Zeker als je deze houding afzet tegen de Nederlandse mentaliteit van ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Nederlanders wijzen graag met het vingertje als je je opvallend, afwijkend of een beetje gek gedraagt. Gek doen is gewoon. Niet voor niets zeggen we ’te gek’ of ‘zo gek nog niet’ als we iets heel goed vinden.

Voorkom kuddegedrag

Ik sla ook graag mijn eigen weg in. Ben zeker geen liefhebber van kuddegedrag. Tegelijkertijd werk ik graag samen met creatieve geesten. Samen we bedenken we invalshoeken voor jouw communicatie. Wil je brainstormen? Spring maar achterop. Samen gaan we sneller dan alleen. Als je in je eentje 5 goede ideeën kunt bedenken, dan bedenk je er in groepsverband een veelvoud van vijf. En raar maar waar: in de gekste ideeën zit vaak de kiem voor een oplossing.

Hulp nodig bij ideeën bedenken?

Ideeën bedenken, lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is veel meer dan een kwartiertje brainstormen uit de losse pols. Creativiteit heeft structuur en de juiste vraagstelling nodig. Anders is elk idee dat je te binnen schiet vergelijkbaar met een ongeleid projectiel. Vanzelfsprekend help ik je graag daarbij. Interesse? Bel (06) 53 22 60 82 of vul het contactformulier in om een afspraak te maken.

Als tekstschrijvercopywriter, contentcreator, storyteller, bloggerpresentatiecoach en SEO tekstschrijver helpt André Driessen ondernemers in de regio Eindhoven – TilburgHelmondDen Bosch om hun ideeën te verwoorden. Op papier, op het beeldscherm of bij presentaties, zoals de Elevator Pitch of een Pecha Kucha.

Speciaal voor ondernemers heeft hij enkele beproefde workshops ontwikkeld: Bloggen, Storytelling, Webschrijven, Verkoopbrieven schrijven en Elevator Pitch. Ook geeft hij graag gastpresentaties over de disciplines die hij beoefent. 

Samen met de experts van Kwaaijongens laat André ondernemers scoren met WordPress-websites.